STEPHANE VERHEYE

Stephane Verheye studeerde aan NARAFI te Brussel en aan de Koninklijke Academie te Gent. In Londen was hij gedurende twee jaar assistent van de topfotografen John Rawlings en Ed White, en vervolgens werkte hij ruim dertig jaar als publiciteitsfotograaf te Brussel.

Verheye fotografeerde talrijke nationale en internationale campagnes. Hij kreeg ook meerdere onderscheidingen voor zijn werk, waaronder Pentawards, Gourmand Awards en CCB Awards – samen met zowel Belgische als buitenlandse reclameagentschappen, packaging designers en uitgeverijen.

In 2004 werd Verheye in Italië door de European Federation of Professional Photographers uitgeroepen tot European Photographer of the Year. Voor zijn persoonlijk en artistiek werk werd hij door de Amerikaanse uitgever World Wide Art Books in 2012 geselecteerd voor het boek International Masters of Photography en in 2013 voor International Contemporary Masters.

De fotograaf was gedurende meer dan tien jaar eveneens voorzitter van de jury van het Fotofestival Knokke-Heist, waar hij verschillende edities ook als medecurator fungeerde. Daarnaast cureerde Verheye ook heel wat andere foto-exposities, al dan niet in opdracht van galeries.

Stephane Verheye

YVON PONCELET

Yvon Poncelet studeerde aan de Koninklijke Academie te Gent en werkt sinds 1991 als zelfstandig fotograaf. Sinds 2004 doceert hij daarnaast ook fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge. Naast enkele grote solotentoonstellingen was zijn werk ook te zien in kleinere tentoonstellingen en projecten in zowel binnen- als buitenland. 

Yvon Poncelet is door en door gepassioneerd door alles wat met fotografie te maken heeft. Hij opende in september 2013 het fotografiehuis Exposure Value – om fotografie op de culturele kaart van Oostende te zetten. De fotograaf cureert er vier fototentoonstellingen per seizoen. Bij zijn selectie houdt hij rekening met de evolutie en de visie van de fotograaf, de goede balans tussen beeld en verhaal, en uiteraard ook met de technische kwaliteit van de werken.