Podcast 'Kijken Mag' met Rik Verheye

Callboys-acteur én fotografieliefhebber Rik Verheye brengt vier weken lang een bezoek aan de Internationale Fotobiënnale Oostende met telkens een andere bekende, maar vooral ook uitermate boeiende Vlaming. Zoals Linde Merckpoel en Jeroen Meus. Het resultaat verpakt Verheye vanaf 15 september in de podcastreeks Kijken mag, die gratis te beluisteren is via Spotify, Apple Podcasts en de website van de Internationale Fotobiënnale.

De Donkere Kamer

De Donkere Kamer brengt sinds 2016 fotografieliefhebbers samen voor een avondvullend programma waarop telkens een topfotograaf aan de tand wordt gevoeld over zijn werk. Ook andere fotografen komen er in geuren en kleuren (of zwart-wit) vertellen over recente projecten en uitgaves.

Naar aanleiding van de Internationale Fotobiënnale Oostende strijkt De Donkere Kamer op 23 september neer in De Grote Post met onder meer Filip Dujardin, Diego Franssens, Julie Scheurweghs en een beeldcolumn van Stijn Meuris. Ook het werk van Marc Lagrange komt aan bod. Lieven Vandenhaute (Radio 1) praat de avond aan elkaar.

Prijs: €15,00
Locatie: De Grote Post - H. Serruyslaan 18A, 8400 Oostende

GALERIE PAPILLON

Van 10 september tot 26 oktober pakt Galerie Papillon in Oostende uit met werk van Margaret Lansink en Tomas van Houtryve.

De eerste onderzoekt met haar even delicate als krachtige zwart-witbeelden de fragiliteit van menselijke relaties: waar ligt de overgang tussen elkaar kennen en niet kennen? Terwijl de ‘dronefotografie’ van de tweede dan weer de ontmenselijking van moderne oorlogsvoering onder de hoogtechnologische loep neemt. Als reactie op Amerikaanse drone-aanvallen in het buitenland besloot Van Houtryve om in de VS drone-beelden te maken van bruiloften begrafenissen en grote groepen mensen.

De expo is gecureerd door John Devos.

Adres: Marie Joséplein / Madridstraat 2, 8400 Oostende

Open: woensdag tot zondag (14u tot 18u)