De eerste Internationale Fotobiënnale Oostende strekt zich uit over de Stad aan Zee. Volg het parcours tussen Fort Napoleon en Mu.ZEE – omgekeerd kan ook – en ontdek op de bijzonderste locaties werk van verschillende (inter)nationale topfotografen.

Buitenparcours

Waar Marc Lagrange zich schuilhoudt in Fort Napoleon, is het werk van de andere topfotografen van de eerste Internationale Fotobiënnale Oostende te zien in openlucht. Zoals dat van Ruud van Empel (foto boven), één van de pioniers van de digitale kunstfotografie. De Nederlander palmt met zijn spraakmakende foto’s het Leopoldpark in. Toepasselijk, want Van Empel heeft iets met de natuur.

Op de Zeedijk ‘hangen’ dan weer foto’s van Aisha Zeijpveld, die er een heel andere manier van werken op nahoudt dan haar landgenoot. Zeijpveld maakt er een spel van om illusies te creëren zónder digitale technieken.

En op het Westerstaketsel is het al Charlotte Mano wat de klok slaat, wier oeuvre zich op het kruispunt van kunst, mode en schilderkunst bevindt. De Franse fotograaf geeft op de Internationale Fotobiënnale Oostende bovendien haar niet mis te verstane visie op de hedendaagse kijk op de figuur. En plein public, dus.

Ten slotte strijkt Filip Dujardin met zijn architecturale wonderen neer op verschillende locaties in de stad – de Belgische fotograaf maakte ook drie nieuwe werken voor de biënnale – terwijl Jean Godecharle het Koningspark uitkoos voor een uitzonderlijke reeks over hoe de mens het niet kan laten om in te grijpen in de natuur. Quod erat demonstrandum.

Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk.