De eerste Internationale Fotobiënnale Oostende zal duidelijk in het straatbeeld te zien zijn. Maar ze zoekt eveneens de intimiteit op van musea, galeries, kerken, militaire hospitalen en een fort in de duinen. Een overzicht!

Binnenparcours

Fort Napoleon en Mu.ZEE dienen als vertrekpunt van de Internationale Fotobiënnale Oostende. De eerste pakt uit met een omvangrijke overzichtstentoonstelling van de Belgische topfotograaf Marc Lagrange, maar heeft daarnaast ook oog voor het werk van vijf bijzondere vrouwelijke fotografen: Katrien De Blauwer, Carmen De Vos, Isabel Devos, Tine Guns en Chrystel Mukeba. Alle vijf zijn ze erg bepalend voor de hedendaagse fotografie, en ze laten ook een heel ander beeld van de vrouw zien dan Marc Lagrange.

Hetzelfde geldt overigens voor Julie Scheurweghs, die met de tentoonstelling Birth of a Mother in Mu.ZEE treffend en onverbloemd toont wat het is om mama te worden. 

Een ticket voor Fort Napoleon geeft ook toegang tot de andere indoorlocaties in de stad. Zoals de Anglicaanse kerk, waar werk te zien is van vijf beloftevolle jonge fotografen: Elise Corten, Jolien De Buyser, Joris Deleersnyder, Anaïs Lesy en Charlotte Mariën. Of de Expo-Boot, met foto’s van Jef Boes en Kaat Pype die speciaal voor de Internationale Fotobiënnale Oostende zijn gemaakt.

In Felix stelt Vincent Lagrange dan weer zijn sprekende dierenportretten tentoon, en Lennert Deprettere en Jef Paepen nemen hun intrek in Peperbusse.

Ten slotte nemen ook zeven galeries deel aan de biënnale met werk van Gilles Boudot, Jennifer Kesteleyn (foto boven), Elisa MaenhoutClaire & Philippe Ordioni, Richard PetitJan Pypers, Marlous van der Sloot en Daniëlle van Zadelhoff. Toegang tot de galeries is vanzelfsprekend gratis. Voor alle andere binnenlocaties dien je een ticket te kopen.